Nieuws van de Vereniging - EHBO-Vereniging St. Vincentius

EHBO-vereniging St. Vincentius

Ga naar de inhoud

Kwakelse Ondernemers Vereniging schenkt AED

EHBO-Vereniging St. Vincentius
Gepubliceerd door Het Bestuur in Verenigingsnieuws · 16 juni 2016
Kwakelse Ondernemers Vereniging schenkt EHBO-vereniging  St. Vincentius een AED.

Op zondag 12 juni 2016 werden de twee bij het fortfair postende EHBO-bestuursleden Hans Slootjes (Bestuurder en materiaal beheerder) en Richard van Zanten (Voorzitter) totaal overdonderd door een delegatie van de Kwakelse Ondernemers Vereniging. Deze delegatie bestond uit; Wim van Scheppingen, Huib van Vliet en Mariska van der Veer.
Hans en Richard hadden zo snel nog niet in de gaten dat het een bezoekje was met een officieel tinitje.
Beide dachten dat ze een praatje kwamen maken omdat de Kwakelse Ondernemers Vereniging het fortfair heeft georganiseerd. Al snel bleek dat dit niet helemaal het geval was. De EHBO-ers kregen geheel onverwacht een AED van de Kwakelse Ondernemers Vereniging uitgereikt.
Een verslaggever van Radio RIK deed er live verslag van en fotograaf Dirk Plasmeijer legde het vast op de gevoelige plaat.

"De Kwakelse Ondernemers Vereniging vindt dat het geven van een AED aan EHBO-vereniging St. Vincentius een zeer verantwoorde schenking is.  EHBO-vereniging St. Vincentius staat altijd belangeloos paraat bij alle Kwakelse evenementen. Zij zorgen ervoor met hun vrijwilligers dat er eerste hulp aanwezig is, bij mogelijke calamiteiten. Dit wordt heel erg gewaardeerd door de Kwakelse Gemeenschap en daarom heeft De kwakelse Ondernemers Vereniging besloten om die waardering op deze manier uit te drukken" , aldus Huub van Vliet en Wim van Scheppingen.

Deze AED zal tijdens het evenementen seizoen gebuikt worden in de EHBO-caravan en buiten dit seizoen zal deze in een speciale kast worden geplaatst en voor Stichting AED De Kwakel beschikbaar zijn. Deze kast wordt geplaatst in de nieuwbouw wijk “de Oker”. Hiermee wordt deze schenking in zijn geheel beschikbaar gesteld binnen de gemeenschap van De Kwakel.

EHBO vereniging St. Vincentius in De Kwakel is al reeds jaren actief binnen de Kwakelse gemeenschap. Zij staan op verschillende evenementen zoals Sport en spel, Polderfeest etc.

EHBO-vereniging St. Vincentius bedankt de Kwakelse Ondernemers Vereniging voor de AED en is erg blij dat de inzet van onze EHBO-Vereniging op deze wijze word gewaardeerd.
Dit is nu precies wat Kwakelaars bedoelen als zij zeggen; "Waar een klein Dorpje toch heel groot in is".  

Nogmaals: Kwakelse Ondernemers Vereniging BEDANKT!!

Deze foto’s zijn gemaakt door Dirk Plasmeijer             

Van links naar rechts: Huub van Vliet, Richard van Zanten, Wim van Scheppingen, Mariska van der Veer en Hans Slootjes.

van links naar rechts: Richard van Zanten, Mariska van der Veer en Hans Slootjes.


Terug naar de inhoud